) Що подивитися у Чернівцях ТОП-15 найцікавіших місць – Global speech and hearing clinic

Що подивитися у Чернівцях ТОП-15 найцікавіших місць

Турок, зустрівши ще раз українку, підійшов до неї, а та кинулася в криницю і втопилася. Ось така легенда вже кілька століть передається з вуст в уста. Як ми вже говорили, пандемія змінила підхід туристів до бронювання житла. Житло в центрі обійдеться в суму від 400 гривень/добу за простенький двомісний номер. Крім вулиці Кобилянської обов’язково варто відвідати Центральну і Театральну площі, а також Площу філармонії. Крім того, що обидві вони оточені красивими будівлями, в центрі площ облаштовані затишні «зелені» зони, де можна присісти відпочити.

Міські легенди називають церкву «козацькою». Буцімто тут у різні часи молилися великі гетьмани Петро Сагайдачний під час Хотинської війни 1621 р. Та Іван Мазепа після Полтавської битви 1709 р. Заможний городянин Тадей Туркул надав для майбутнього храму власну ділянку неподалік від площі Ринок, й пожертвував на будівництво значні кошти. Завдяки цьому всередині зберігся самобутній інтер’єр буковинської церкви І пол.

що відвідати в чернівцях

Привабливий вигляд самої будови забезпечується застосуванням рідкісного будівельного матеріалу, коралового каменю. Спочатку будівля будувалася в якості резиденції митрополитів, https://pozitiviza.com/ тому вражає величністю і помпезністю. Тут же, на території університету розташований дендропарк, що зібрав представників місцевої та екзотичної флори.

Чернівецький художній музей

У кожній виставлені унікальні споруди та інтер’єри, характерні для вказаних місцевостей. З усіх старовинних храмів Чернівців молдавсько-турецької доби лише вона залишилася на своєму первісному місці. Стиль Миколаївської церкви характеризується як «хатній» тип, притаманний Буковині тих часів. За архітектурною композицією — це однорівнева споруда без купола, стіни якої складені з дубових брусів у зруб, а дах увінчаний трьома кованими хрестами.

причин вирушити на літній відпочинок у Ворохту, Татарів чи Яремчу

До речі, він дав місту право користуватися його власним девізом «Спільними зусиллями». Історія міста налічує трохи більше 6 століть, оскільки перша письмова згадка про Чернівці як про фортецю Черні датується 1408 роком. Однак відомо, що ще в XII столітті галицький князь Ярослав Осмомисл збудував тут оборонне містечко, яке пізніше було зруйноване татарами. Спершу місто входило до складу Молдавії, потім тривалий час перебувало під юрисдикцією Австрії. Чернівці– центр історичної Буковини – розкинувся на кордоні між Східно-Європейською рівниною та Карпатами, у південно-західній частині України.

Мабуть, тому мешканці міста та його гості так люблять тут прогулюватися. У Чернівцях можна чудово провести час, поринути у світ «Малого Відня». А для того, щоб ваш відпочинок був ідеальним, за посиланнямви знайдете різні варіанти поселення в місті. Сподіваємось, ми допомогли вам у вирішенні питання «Що цікавого відвідати у Чернівцях? На площі знаходиться найдавніший на території Буковини колодязь, який був споруджений турками. Із криницею пов’язується легенда про невзаємне кохання турецького паші до української дівчини. Паша запропонував дівчині стати однією із його дружин, а та йому відмовила.

XX ст., зокрема старовинний різний іконостас та вітражі під банями. Також вціліли мощі Святих мучеників, ікони, бронзове панікадило, підсвічники та інше церковне начиння. Миколаївську церкву спроектували архітектори Вальтер Штюбхен-Кюхнер, Йосиф Летнер та Вірджил Іонеску. Через фінансові труднощі процес побудови собору розтягнувся на довгі роки.

Найбільша катастрофа в Європі: навіщо Путін віддав наказ підірвати Каховську ГЕС і чому світ злякався

Особливістю собору є незвичайна будова його куполів — вони у буквальному сенсі закручені. Коли дивишся на куполи Миколаївського собору, здається, ніби крутиться голова або раптово виникли проблеми із зором. Через це в народі Миколаївський собор називають «П’яною церквою». Всередині церкви також можна зустріти неординарні речі, наприклад, вівтар розташований по праву руку від входу, а не по центру, як це прийнято. Архітектурний ансамбль вражає своєю красою і величчю. Територією університету можна ходити годинами, а фотографії виходять справді чарівними.

І справді, будинок дуже схожий на корабель – у ньому можна побачити і ніс, і палубу, і навіть щоглу. У будинку є просторий дворик, щоправда, потрапити всередину непросто – треба дочекатися, поки хтось із мешканців забуде закрити вхід. Театр є однією з головних визначних пам’яток Чернівців. Він був збудований німецьким архітектором і зовні нагадує театр у місті Фюрт (якщо подивитися на фото, помітно багато спільного у цих двох будівлях). Це один з найстаріших кам’яних будинків у Чернівцях.

Call us