) DSpace at My University: ЗНАЧЕННЯ РУХЛИВИХ ІГОР ДЛЯ СОЦІАЛЬНОГО ФОРМУВАННЯ ОСОБИСТОСТІ – Global speech and hearing clinic

DSpace at My University: ЗНАЧЕННЯ РУХЛИВИХ ІГОР ДЛЯ СОЦІАЛЬНОГО ФОРМУВАННЯ ОСОБИСТОСТІ

Крім цього, рухливі ігри дуже корисні для здоров’я, особливо на свіжому повітрі. Діти стрибають, бігають, граються з м’ячем, що сприяє нормальному кровообігу та активізації диханні. Це робить позитивний вплив на організм, тим більше зростає. Уникнути одноманітності й навантажити різні групи м’язів дітей, зберегти їхній інтерес до рухової діяльності допоможе планування рухливих ігор на перспективу – місяць або квартал. Розробіть картотеку рухливих ігор для своєї вікової групи. Щоб рухлива гра принесла дітям користь і задоволення, насамперед визначте мету її проведення, дотримуйтесь правил гри. Рухливі ігри – важливий засіб всебічного виховання дітей дошкільного віку.

значення рухливих ігор для дітей дошкільного віку

Якщо малюк за вдачею боязкий, невпевнений у собі, його треба постійно підбадьорювати, хвалити навіть за найменше досягнення. Під час ігрової діяльності у дошкільнят створюються позитивні умови для розвитку уваги, сприймання, уточнення певних понять, творчої фантазії, пам’яті. У процесі гри діти обмірковують, що і як краще зробити, розмовляють між собою, підраховують кількість влучень у ціль, поквачених гравців. Усе це сприяє розвитку мови, швидкості мислення, творчості та кмітливості. Правильно підібрані рухливі ігри активно впливають на розвиток організму дошкільників. Різноманітні рухи та ігрові дії дітей під час гри, при вмілому керівництві ними, позитивно впливають на серцево-судинну, дихальну та інші системи організму, збуджують апетит і сприяють міцному сну.

Діти старше півтора року взимку гуляють два рази щодня. У дуже морозну або вітряну погоду прогулянку заміняють перебуванням на відкритому повітрі, але під дахом (на веранді з відкритими вікнами, у дворі під навісом, в альтанці і т. https://www.032.ua/list/429960 п.). Отже, народні ігри в комплексі з іншими виховними засобами являють собою основу початкового етапу формування гармонійно розвиненої особистості, що поєднує в собі духовне багатство, моральну чистоту і фізичну досконалість.

Дитяча гра сама по собі становить і мету, і дію, і насолоду. Рухлива гра – це свідома, активна рухова діяльність дітей, спрямована на вирішення рухових завдань і виконання правил гри. Відмінною особливістю або специфікою рухомої гри є миттєва реакція дитини на сигнал ( «Лови!», «Біжи!», «Замри!» і т.д.). Отже, для дітей ігри — це їхнє безпосереднє життя, а педагог за допомогою ігор формує у своїх вихованцях риси характеру, необхідні людині сучасної епохи.

Інструктор з фізичного виховання

Через ігри діти пізнають світ, за допомогою гри вони розвивають свої фізичні якості, мислення , вміння спілкуватися та приймати рішення. В грі дитина отримує тактильне і емоційне спілкування. Тілесний контакт не тільки з іншими дітьми, а й внутрішній контакт зі своїм тілом. Розвиток рухових якостей дітей має також оздоровче значення. Здоровя природно обумовлене комплексним удосконаленням морфофункціональних властивостей організму, яке забезпечується завдяки систематичній руховій діяльності дитини. Оптимальний розвиток цих якостей сприяє покращенню будови тіла дитини, формуванню правильної постви, легкості ходьби і бігу, чіткості виконання загально розвиваючих вправ та основних рухів.

Народні, рухливі та спортивні ігри, за умови їх систематичного використання, сприяють зміцненню здоров’я та забезпечують достатню фізичну активність молодших школярів. У системі фізичного виховання дітей ігри займають значне місце. Вони удосконалюють рухові здібності школярів і водночас формують моральні та вольові якості, притаманні суспільно активній особистості, забезпечують підготовленість кожної дитини до плідної праці та інших важливих для суспільства видів діяльності. Тому найкращими «ліками» для дітей від рухового «голоду» є рухливі ігри. Кожен день вихователям необхідно проводити з дітьми рухливі ігри.

Поради здобувачам освіти

Ігри без сюжету – ігри типу різноманітних ловишек – базуються найчастіше на бігу з ловом і увертыванием. Наявність цих елементів робить гри особливо рухомими, емоційними, які вимагають від дітей особливої швидкості, спритності рухів. До рухливим іграм діти виявляють особливий інтерес. Вони приваблюють своєю емоційністю, різноманітністю сюжетів і рухових завдань, у яких є можливість задовольнити властиве дітям прагнення до руху. Одночасно з вихованням сили необхідно вироблювати у дітей здатність розслабляти мязи після їх напруження. У дітей краще розвинені мязи тулуба, слабше – мязи кінцівок.

Це сприятиме формуванню в дошкільників правильного уявлення про довкілля. Організовують ігри на літню тематику взимку і навпаки. Федір Йосипович Туманський – визначний історичний діяч XVIІІ ст. Реєструючись, ви погоджуєтеся з угодою користувача та політикою конфіденційності.

Call us